Novice

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 tednov nazaj
3RRR

Prehajamo v fazo sanacij poplavljenih objektov. Zdruzili smo moci z mojstri na terenu, prostovoljci in Merkur mojstri ter pripravili seznam materialov, ki bodo dostavljeni direktno na poplavljena podrocja. A ne v zbirne centre, temvec jiih bodo po sistemu “kuponov” prejeli ljudje, ki so jih poplave prizadele … tako se bomo vsi skupaj izognili neustrezni delitvi … in tu smo res veseli, da nam je Merkur priskocil na pomoc. Podarili so nam že 6,5 ton gradbenega materiala, 500 litrov barve in 1.000 m2 gradbenega stiropora. Ob tem pa k sodelovanju vabimo tudi vas …

Zacenjamo torej z obnovo najprej Savinjske doline❤️

KAKO:

1. Obiščite spletno trgovino MERKUR.

2. Poiščite izdelke z oznako Humanitarček, ki jih želite kupiti.

3. Pri naslovu za dostavo vpišite svoje ime in priimek. Obvezno označite sledeče:
naslov ulice: HUMANITARČEK, poštna št: 3320, mesto: Velenje. Način dostave: PREVZEM V TRGOVSKEM CENTRU, izberite trgovski center: MERKUR VELENJE.

4. Vse kupljene izdelke bodo dostavili v MERKUR Velenje...

5. ...in jih predali nam...

6. ..., kjer jih bomo razdelili pomoči potrebnim.

LINK:
www.merkur.si/humanitarcek

*** izbor materialov je potekal ob strokovni podpori tako neodvisnih kot Merkurjevih mojstrov, izbrani materiali so hitrosuseci, primerni za sanacijo poplavljenih obmocij.
... Preberite večStrni prikaz

3 tednov nazaj
3RRR

Dobro jutro!

#iskrica
... Preberite večStrni prikaz

3 tednov nazaj
3RRR

Nekega dne je fant prišel iz šole in mami predal list papirja, ki mu ga je napisala učiteljica. Zanimalo ga je, kaj piše.

Ko mu je mama brala pismo, je imela solzne oči: “Vaš sin je genij. Ta šola je preslaba zanj in nimamo dovolj učiteljev, da bi ga učili. Prosimo, učite ga sami.”

In natanko to je počela, našla je njegova močna področja in jih spodbujala.

Temu fantu je bilo ime Thomas Edison. Velja za največjega izumitelja vseh časov. Velja za začetnika telefonije, filmske tehnike, izumil je žarnico. Bil je prvi, ki mu je uspelo posneti zvok in ga zopet predvajati.

Mnogo let po mamini smrti je Edison brskal po starih stvareh in naletel na pismo, ki ga je takrat njegova učiteljica napisala za njegovo mamo in ga odprl … Pisalo je: “Vaš sin je duševno zaostal. Ne more več obiskovati naše šole, zato je izključen.”

Ko je Edison to prebral, so ga preplavila čustva in v svoj dnevnik je napisal: “Thomas Edison je bil duševno zaostal otrok, čigar mama ga je spremenila v genija stoletja.”

Pozitivne in opogumljajoče besede lahko spremenijo življenje. Si predstavljaš, kaj bi se zgodilo s Thomasom Edisonom, če bi mu mama prebrala, kar je dejansko pisalo na listu?

Zato govori z otrokom, kot da je najmodrejše, najprijaznejše in najbolj čudovito bitje na svetu. Kajti to, kar verjame, bo nekoč tudi postal.

Ideje za prepoznavanje močnih področij, krepitev samozavesti in vztrajnosti otrok najdete tu
m.facebook.com/story.php?story_fbid=156929852663293&id=102338904789055&ref=m_notif&notif_t=feedba...
... Preberite večStrni prikaz

Preberite več